missing

Urban Deli - För en lekfull, hållbar och godare matkultur!

På Urban Deli är vi mer än bara en plats att äta på - vi vill inspirera och dela kunskap kring framtidens mat, dryck och måltidsupplevelser. Genom vårt samarbete mellan butik, deli och restaurang utforskar vi gränserna och testar nya idéer och produkter tillsammans. Tillsammans med våra samarbetspartners driver vi utvecklingen mot en matkultur som är både lekfull, hållbar och ännu godare. Välkommen att vara en del av vår resa mot en smakrikare och mer hållbar framtid!

Urban Deli är inte bara en restaurang, en matbutik eller en deli – Urban Deli är en blandning av allt detta. Idag finns vi i lite olika skepnader på Nytorget, i Sickla, på Sveavägen och Hagastaden. Dessutom har vi ett eget produktionskök i Sickla, ett hotell och en takpark med takpark på Sveavägen 44, konferensrum, matstudio och catering. På Urban Deli jobbar nästan 400 anställda idag med samma önskan och drivkraft, att ge gäster och kunder en upplevelse att minnas.

Smakar som stekt strömming och serveras med klassiska tillbehör

Sillenbergare

När man rensar fisk hamnar ca 20% prima sillkött kvar på benen. Nu finns det en maskin som kan rensa ut dom där sista procenten. Hos sill utgör nämligen filéerna mindre än hälften av fiskens vikt. Det är ett enormt resursslöseri, men också ett bortfall smakmässigt eftersom de allra finaste bitarna fisken rensas bort trots att köttet är perfekt fiskfärs. Den fiskfärsen använder vi nu till ny mat som är hållbar för planet och hälsa, utvecklad på Axfoundations utvecklingscentrum Torsåker gård.

För ett hav i balans

Gårdsfiskgratäng

Gårdsfisk arbetar för hav i balans, Urban Deli arbetar för en ansvarstagande matkultur. Därför har vi tillsammans tagit fram den här smarriga fiskgratängen gjord på Gårdsclarias uppfödd på svenska bondgårdar. Heja Gårdsfisk!

Vi serverar gratängen på Urban Deli i restaurang att äta som lunch eller att köpa hem som färdig gratäng att

Bättre för dig och för vår planet

50/50 Köttbullen

Från och med nu rullar vi alla våra köttbullar enligt 50/50-principen. Hälften av blandfärsen byts ut mot svenskodlade baljväxter. Att blanda ut kött med baljväxter och andra växtbaserade ingredienser är inget nytt. Det är inte bara bra för vår planet utan det ökar näringsvärdet på våra bullar.

Våra ställen